Colic Calm

Купуйте онлайн або знайдіть найближчу аптеку.

ОФІЦІЙНИЙ ПРЕДСТАВНИК COLICCALM В УКРАЇНІ

Доктор Білл Сірз «Повне керівництво з коліків». Що потрібно знати батькам про коліки. Частина 1

Доктор Білл Сірз «Повне керівництво з коліків». Що потрібно знати батькам про коліки. Частина 1

Серія публікацій
Доктор Білл Сірз «Повне керівництво з коліків»
(Dr. Bill Sears «Complete Guide to Colic»)

Американський практикуючий педіатр Білл Сірз, автор понад 40 книг про здоров'я дітей, аби більш тонко зрозуміти й відчути цю проблему, пропонує розглядати дитячі коліки з іншого боку. На його думку, дитячі коліки – найбільш «неправильно зрозумілий» термін у педіатричній практиці. Поняття «коліки» походить від грецького слова «kolikos», що означає «біль у товстій кишці». 

Коліки – це поняття, що використовується для опису частих, різких, невтішних спалахів хворобливого плачу дитини, які приходять і зникають протягом дня у цілком щасливої та здорової дитини. Педіатри відзначають, що очевидно здорове немовля з коліками починає різко, приступами, без видимої причини плакати і, як правило, плач відповідає так званому «правилом трьох трійок»:

  • триває не менше трьох годин на день;
  • повторюється не менше трьох днів на тиждень;
  • триває не менше трьох тижнів.

На думку доктора Білла Сірза, батьки мають пам'ятати три речі про коліки.

  1. Коліки – це поведінковий синдром, а не захворювання.
  2. Коліки часто мають причину.
  3. Для більшої глибини розуміння проблеми замінити термін «коліки» на «відчуття болю».

«Аби відстежити причину і сформулювати лікування для коліки, перше, що ми зробили в нашій педіатричній практиці, – це виключили термін «коліки» з нашого списку і замість нього стали говорити «відчуття болю». Крім того, що він точніший, використання цього терміна спонукає лікаря і батьків продовжувати шукати причину і допомагати дитині почуватися краще. Характеристика проблеми в такому ключі стала зрозумілою та пояснюваною також для батьків», – говорить доктор Сірз.

Сприймаючи свою дитину як таку, що «відчуває біль» (замість «плаче»), батьки виявляють до неї ще більше співчуття, тепла, любові, турботи. Мами стають більш чуйними, почуття провини і безпорадність, які так часто зустрічаються у мам, які залишаються один на один з проблемою коліків і дитиною, що плаче, не виходять на перший план. Любов, турбота, бажання допомогти, знайти причину і засіб, який справді полегшить «відчуття болю», стають головними цілями батьків, чи то «білий шум», чи то зігріта тепла пелюшка, тепло материнського тіла, масаж животика – все це прийнятні способи і засоби, які часом спрацьовують і допомагають дитині розслабитися і позбутися болю.

24 лютого 2020
Купити
×
Заказать ColicCalm