Colic Calm

Купуйте онлайн або знайдіть найближчу аптеку.

ОФІЦІЙНИЙ ПРЕДСТАВНИК COLICCALM В УКРАЇНІ

Доктор Білл Сірз «Повне керівництво з коліків». Що робити з коліками? Частина 4

Доктор Білл Сірз «Повне керівництво з коліків». Що робити з коліками? Частина 4

10 порад для полегшення колік

Традиційно коліки у новонародженого «лікували», кладучи руку на животик дитини і робили масаж заспокійливо погладжуючи, а старше покоління казало, намагаючись підтримати молодих батьків, «Дитина підросте і коліки пройдуть!». Більшість старих підходів у боротьбі з коліками спрямовані більше на допомогу батькам, ніж на полегшення болю у дитини. В даний час підхід до вирішення проблеми колік у новонароджених безпосередньо спрямований на полегшення стану дитини і полягає в зменшенні болю, зняття спазмів, здуття і надлишкового утворення газів.

Дотримуючись мислення «відчуваючий біль», а не «дитячі коліки» ваш педіатр і батьки будуть наполегливо шукати рішення причини утворення колік, а також засоби і способи для полегшення страждань малюка.

Батьки не повинні зупинятися, вони повинні продовжувати шукати заспокійливі методи і способи, спрямовані на усунення причин розвитку дитячих колік.

Нижче 10 порад, серед них ви обов'язково знайдете рішення, яке буде ефективним саме для вашої дитини під час прояву колік. Аналізуйте, вибирайте, експериментуйте, не забувайте комбінувати і знаходити своє індивідуальне рішення проти колік.

1. Годування частіші і більш повільні

Перегодовування може збільшити кількість кишкових газів через розщеплення надлишкової кількості лактози материнського молока або суміші. Як правило, це один із способів зменшення коліків - годувати дитину вдвічі рідше і переглянути обсяг суміші. Шлуночок дитини розміром з дитячий кулак. Щоб оцінити невідповідність між звичайним обсягом годування і розміром шлунка, помістіть кулак дитини поруч з пляшкою наповненою приготовленої сумішшю - не дивно, що крихітні животики напружуються.

2. Виношування дитини

Ось кілька перевірених часом способів «лікування» кольок у новонародженого. Ці способи особливо підходять для татусів. У США ми їх називаємо «турботлива вечірка»:

  • «Тигр на гілці». Покладіть дитину на свою руку животиком донизу. Передпліччя при цьому знаходиться між ніжками малюка, його проміжність притуляється до згину вашого ліктя, а долоня на животику. Носіть так дитину по квартирі.

  • Притисніть голову дитини між своїм підборіддям і грудьми, дуже близько до своєї шиї. Похитуючись взад і вперед, наспівуйте низьку, повільну мелодію, що повторюється. Такі теплі дотики, монотонний звук дозволяють розслабитися і відволікають дитину від кишкових спазмів і болю під час колік.

3. Танці з коліками

Хореографія завжди добре працює для зменшення нападу проявів дитячих колік - це рух у всіх трьох площинах: вгору і вниз, з одного боку в інший, вперед і назад - по суті, рух, до якого дитина звикла в утробі матері. «Танцювальна позиція» малюка з коліками і його мами: мама притискає животик малюка до свого тіла, ближче до шиї і рухається по кімнаті наспівуючи монотонну заспокійливу пісню.

Втішний ритуал, який працює для багатьох, називається «танець за вечерею». Деякі діти люблять, коли їх годують грудьми в слінгу, тому підключіть до цього танець. Ваші рухи та смоктання дитини - це виграшна комбінація для заспокоєння навіть самої крикливої і стурбованої дитини. Немовлята зазвичай вважають за краще танцювати з мамою. Зрештою, вона - партнерка по танцях, про яку немовля дізналася ще до народження. Це пояснює, чому деякі татусі можуть бути не так ефективні в однакових методах усунення дитячих кольок, коли намагаються включитися, пропонуючи допомогу змученим танцюючим мамам.

Тим не менш, багатьом збудженим від колік дітям подобаються зміни в розпорядку і участь батька. І не забудьте запросити бабусю до танцю. У неї терплячі і досвідчені руки і, ймовірно, досить цікава техніка танцю, підкріплена досвідом та знаннями. Будь-яка мама дитини з коліками оцінить сімейний танок і бажання близьких підтримати її в нелегкий період.

4. Вправа з нахилами

Два перевірених часом результативних способи полегшення нападу кольок у дитини. Це ефективні способи «лікування» в момент піку нападу колік:

  • «Велосипед» - сядьте і покладіть малюка спинкою до себе на ноги так, щоб його ніжки були у напрямку до вас, а голова лежала ближче до ваших колін. Качайте його ніжки вгору і вниз, рух як на велосипеді, додаючи при цьому легкі притиснення ніжок до живота і потім їх легке випрямлення.

  • «Скручування» - це фаворит малюків, які напружують живіт і вигинають спину під час сильного нападу дитячих колік. Тримайте дитину в сидячому положенні обличчям вперед перед собою і складіть руки під його попою. Покладіть дитину назад так, щоб його голова і верхня частина спини були притиснуті до ваших грудей, а його нижня частина тіла злегка вигнута перед вами. Або спробуйте змінити це положення обличчям вперед: ступні дитини притиснуті до ваших грудей, коли ви тримаєте його. У цьому положенні ви можете підтримувати зоровий контакт і грати з малюком в ігри мімікою.

5. Вправи з м'ячем від дитячих колік

Покладіть малюка животиком на невеликий пляжний м'яч, свою руку покладіть на спину дитині і катайте її вперед і назад круговими рухами. Якщо у вас є великий м'яч для фітнесу, використовуйте його для підстрибування дитини. Тримайте дитину надійно і досить близько, щоб дивитися їй в очі, і повільно підстрибуйте вгору і вниз, садячи на м'яч малюка і знову піднімаючи вгору.

Батькам під час цієї вправи слід виявляти особливу обережність, щоб зберігати рівновагу і стежити за тим, щоб дитина не підстрибувала занадто сильно і високо, а рухи повинні бути м'якими і плавними, коліки люблять спокій, тишу, ніжність і монотонність. Ця ритмічна вправа відверне увагу дитини від нападу колік і болю в животі і в кінці дня допоможе розслабити тата. Доктор Білл Сірз часто в своїх інтерв'ю згадує «великий червоний м'яч», який катається по його дому як пам'ять про стрибаюче минуле його дітей і називає цей час «часом кенгуру».

DR.SEARS

«Ключовим і важливим в боротьбі з коліками є розуміння ступеню реакції батьків і саме мами, її реакція на напад колік і ставлення до себе і дитини під час тривалого періоду колік. Якщо занепокоєння вашої дитини доходить до такої міри, що ви втрачаєте милосердя - пора звернутися за допомогою. Одного разу до нас в офіс зайшла мати, яка вигорала від розради своєї метушливої дитини з постійними нападами колік і дворічною дитиною, яка була вдягнена у футболку з написом: «У мами поганий день. Зателефонуйте БАБУСІ ". Розділіть своє занепокоєння з рідними і близькими, телефонуйте і звертайтеся за допомогою до медичного персоналу і вашого педіатра».

6. Зігрівання животика

Помістіть згорнутий тканинний підгузок або грілку з теплою водою (не з гарячою!), вкладену в тканинний підгузок, під животик або на животик дитини, якщо дитина лежить на спинці, під час нападу колік і болю. Можна спробувати вдосконалити спосіб усунення нападу колік теплом, щоб ще більше розслабити напружений крихітний животик: покладіть малюка животиком на подушку, звісивши ніжки за край, і потирайте його спинку, при цьому животик повинен зігріватися теплим «компресом».

7. Масаж животика при коліках

Покладіть долоню на пупок немовляти і дозвольте пальцям охопити живіт дитини. Ніжно і в той же час щільно торкайтеся всією теплою долонею руки до животика новонародженого. Більші руки тата надають додатковий штрих. Практикуйте дотик «Я люблю тебе». Це перевірена часом техніка дитячого масажу. Уявіть собі перегорнуту букву «U» на поверхні животика вашої дитини. Під ним знаходиться напружений кишечник, який потрібно розслабити щоб звільнити його від накопичених газів.

Натріть руки теплим масажним маслом і круговими рухами починайте розминати напружений живіт малюка пальцями. Почніть з нисхідного руху «I» на лівій стороні дитини, потім масажуйте перегорнуту букву «L» уздовж верхньої частини живота вашої дитини, а потім масажуйте перегорнуту букву «U», погладжуючи вгору вздовж правої, поперек і вниз по лівій стороні. Спробуйте цей масаж животика, поклавши малюка на свої коліна, ступні повинні дивитися на вас.

8. Теплі дотики

Спробуйте ще один улюблений татами спосіб «лікування» дитячих колік. Лежачи на ліжку або на підлозі, покладіть дитину з оголеним животиком на живіт тата, шкіра до шкіри, вушко малюка ближче до серцебиття тата. Тепло батьківського тіла та підйом і опускання грудей - перевірений спосіб для розслаблення дитини під час нападу колік. Спільне прийняття теплої ванни в цій позі може бути дуже заспокійливим.

9. Носіння дитини

Найперевіреніший метод заспокоєння малюка під час нападу кольок - це носіння малюка в слінгу під час метушливих періодів або самого нападу вечірніх колік, це може бути і профілактика перед вечірнім нападом. Антропологи, які вивчали практику догляду за немовлятами по всьому світу, відзначили кореляцію, яка змушує немовлят менше турбуватися. Ми використовуємо термін «носіння дитини», тому що носити означає більше, ніж просто брати дитину на руки і класти в переноску, під час крику і плачу від колік.

Це означає, що ви носите дитину кілька годин в день, до появи нападу колік. Мами, які так чинять, кажуть нам: «Здається, моя маленька забуває плакати і бути неспокійною». У однієї мами з нашої практики була дитина з коліками і дитина не плакала і не виявляла занепокоєння доки вона була в слінгу. Але їй довелося повернутися до роботи, коли її дитині виповнилося шість тижнів. Доктор Сірз виписав наступний «рецепт» адресований няні: «Щоб дитина була задоволена, носіть її в слінгу не менше трьох годин на день». Одна з теорій про коліки полягає в тому, що це симптом неорганізованих біоритмів. Протягом дев'яти перинатальних місяців середовище матки автоматично регулює роботу систем дитини.

Народження тимчасово руйнує цю організацію біоритмів. Чим швидше дитина отримує допомогу ззовні з організацією цих систем, тим легше вона адаптується до загадкового для неї життя поза утробою. Розширюючи досвід матки, що виношуючи дитину мати і батько забезпечують зовнішню регулюючу систему, яка врівноважує нерегулярні і дезорганізовані нахили дитини. Це наштовхує на думку про тонус матки, що триває вісімнадцять місяців - дев'ять місяців всередині матері і дев'ять місяців поза нею. У нашій практиці досвідчена мама, яка носить дитину в слінгу, вважає, що носіння дитини після годування сприяє «організації травлення».

10. Чарівне дзеркало

Цей трюк допоміг багатьом немовлятам в нашій практиці позбутися крику під час нападу колік. Потримайте дитину з коліками перед дзеркалом і дозвольте їй стати свідком його власної драми. Покладіть руку або босу ногу на його зображення на дзеркальній поверхні і спостерігайте, як заінтригована дитина замовкає.

Коли це припиниться?

Спалахи колік рідко тривають після шести місяців, хоча деяка метушливість може тривати протягом першого року. До шести місяців відбуваються захоплюючі зміни в розвитку, які приводять немовлят на обітовану землю життя без колік. Вони можуть ясно бачити через всю кімнату; немовлята настільки захоплюються видовищем, що забувають турбуватися і метушитися. Вони можуть грати руками і самостійно смоктати пальці. Немовлята можуть вільно розмахувати кінцівками і випускати газики.

Крім того, у другій половині першого року життя кишечник дитини стає більш зрілим, харчова алергія і рефлюкс проходять. Якщо ви перебуваєте прямо в розпал місяців, коли вас турбують коліки, важко уявити, що плач коли-небудь закінчиться. Але це буде!!! Покладіться на допомогу інших, щоб пройти через це. Через короткий час ваша дитина знову буде постійно щаслива, а ви зможете рухатися далі і насолоджуватися батьківськими обов'язками.

DR.SEARS TIP

Плануйте заздалегідь «щасливі години» - так ми називаємо час без дитячих кольок!

Немовлята, які страждають коліками, починають втрачати витриманість ближче до вечора або раннім вечором і, з якоїсь невідомої причини несправедливості, в той самий момент, коли ваші батьківські резерви вже виснажені. Якщо ваша дитина метушиться "після обіду", заздалегідь сплануйте "щасливі години" до того, як у дитини виникнуть коліки. Готуйте вечерю заздалегідь. Побалуйте себе і дитину післяобіднім сном. Після пробудження негайно розпочніть розслаблюючий ритуал, наприклад, до 20-хвилинного дитячого масажу, а потім до 40-хвилинної прогулянки з немовлям в слінгу.

За допомогою цього ритуалу кожен день перед коліками дитина в один і той же час налаштовується на годину задоволення, а не на годину болю.

1 березня 2021
Купити
×
Заказать ColicCalm