Colic Calm

Купуйте онлайн або знайдіть найближчу аптеку.

ОФІЦІЙНИЙ ПРЕДСТАВНИК COLICCALM В УКРАЇНІ

Проблема запорів у немовлят

Проблема запорів у немовлят

Близько 30% немовлят мають схильність до закрепів, але іноді мами не знають, що можна вважати запором і тривожаться даремно.

Діти першого року життя повинні мати кашоподібні, регулярні випорожнення. Мама повинна обов'язково стежити за випорожненнями малюка, частотою, запахом, кольором, консистенцією і іншими змінами - це показники здоров'я малюка і його травної системи.

Надмірне занепокоєння, плач при напруженні, зміна консистенції і форми калу, він стає більш щільним або навіть овечім, затримка випорожнення на добу і більше (у діток на грудному вигодовуванні більше шести днів) - можуть бути ознаками запору.

Причини розвитку запору:

  • Низьке вироблення ферментів шлунково-кишкового тракту;

  • Незріла регуляція кишкової моторики з боку нервової системи;

  • Несформована кишківникова мікрофлора (фізіологічний процес розвитку і формування кишківника у новонароджених);

  • Перенесені кишкові інфекції і прийом лікарських препаратів;

Як допомогти дитині з запорами?

  • Зафіксуйте і проконтролюйте добовий обсяг споживаної малюком їжі, порівняйте її з віковою нормою.

Недостатнє надходження рідини в організм дитини і недоїдання є частими причинами виникнення запорів. Зверніть увагу на правильність приготування суміші для годування і співвідношення води і суміші.

  • На грудному вигодовуванні мамі необхідно змінити свій раціон і включити в нього нежирні кисломолочні продукти, цільнозернові крупи, овочі. Обмежте жири тваринного походження (олія, вершки, наприклад), солодощі, булочні вироби, горіхи - методом виключення і спостереження мама зможе відрегулювати стілець малюка на грудному вигодовуванні.

  • Здоров'я і стан кишківника годуючої мами. При необхідності мама може включити в раціон пробіотики і корисні бактерії, які природним шляхом відновлять флору її кишківника.

  • Для діток на штучному вигодовуванні використовуйте молочну суміш з лактулозою, обов'язково проконсультувавшись з педіатром.

  • Використання пребіотиків так само можливо і на штучному і грудному вигодовуванні після призначення і консультації лікаря.

  • Дотримуйтесь правил годування і графік введення прикорму відповідно до віку - водичка, перетерті овочі, кисломолочні продукти стимулюють роботу кишківника дитини і покращують його роботу.

Запори можуть супроводжуватися збільшеним утворенням газів в кишківнику і дитячими коліками, процес травлення порушується і дитина болісно реагує на газики в кишківнику. Звертайтеся до свого педіатра, професійний погляд і відповідь на ваше запитання буде кращим рішенням для вас і вашого малюка.

20 вересня 2021
Купити
×
Заказать ColicCalm